Nu, nu e nicio exagerare. În viața mea nu am mâncat ouă mai bune, sub nicio altă formă. Această omletă (deși e impropriu spus omletă), aceste scrambled eggs sunt perfecte. În afară de ele, nu mai există alte ouă, îndrăznesc să spun.
Rețeta e inspirată de Gordon Ramsay. De fapt, nu e inspirată, e creația lui. Și uite d’asta există stelele Michelin pe lume. Pentru că oameni ca Gordon Ramsay știu să facă din lucrurile simple lucruri bune. Extraordinar de bune. Capodopere.
Iar asta păstrându-le simple, fără complicații inutile. Pentru o persoană sunt suficiente două ouă, însă puteți multiplica numărul lor în funcție de câți oameni sunt la masă. Așadar, două ouă întregi (adică nu bătute) se pun într-un vas nonaderent, v-aș sugera o crăticioară mai degrabă decât o tigaie. Nu trebuie să aibă o suprafață foarte mare, ci să aibă niște pereți mai înalți. Puneți și o lingură de unt. Foarte important, vasul trebuie să fie rece. Abia după ce ați pus ouăle și untul îl transferați pe aragaz, la foc mediu și începeți să amestecați cu o spatulă, ca să omogenizați amestecul. Aici e o dublă operație: ouăle se vor amesteca (atât între ele, cât și cu untul) și se vor găti în același timp.
Când compoziția începe să se închege, adăugați și o lingură de smântână. Amestecați în continuare până când compoziția e complet închegată, fermă și totuși moale. Ouăle astea își pierd toată savoarea dacă sunt gătite mai mult decât trebuie și se usucă, deci trebuie să rămână ușor suculente. Condimentați cu sare și piper negru proaspăt râșnit și puneți totul pe o felie de pâine. Nu vă voi garanta eu că e un mic dejun perfect și că sunt cele mai bune ouă din lume, pentru că pe ele e scris numele Gordon Ramsay.
Şi nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!
Da, sunt convinsa ca si papara noastra, caci asa se cheama prin unele zone, e o sursa de inspiratie :)) pe alta parte, e o mancare universala...
Oauale astea imi amintesc de vacanta la bunici. Asa imi facea bunica ouale cu unt de casa si smantana si mie imi placeau sa le mananc cu mamaliguta. Reteta e foarte veche, era si preferata bunicii cand era mica. prefer sa cred ca dl. Gordon Ramsay s-a inspirat din zona muntilor Gurghiu. :)))))