La prima mea postare pe acest blog, acum mai bine de doi ani, am avut niște emoții înfiorătoare. Nu era nici pe departe prima oară în online, scrisesem destul pe blogul personal sau în alte publicații (ceea ce fac și acum), numai că aici chiar am avut emoții. Și-am încercat să vă cuceresc din prima, cu ceva ce-mi place mie foarte mult, o fritatta, pentru că-mi plac foarte mult ouăle în orice formă.
Și pentru că începe weekendul, și pentru că nimic nu e mai frumos decât un weekend liber, cu mic-dejunuri în familie (mai ales înainte de o zi cu soare la piscină), vă propun o omletă decadentă, obscen de delicioasă și îndestulătoare pentru cel puțin jumătate de zi.
Într-o tigaie nonaderentă (nu foarte mare, dar cu pereții mai înalți), căliți un minut, nu mai mult, în puțin ulei de măsline, câteva felii de bacon tocate. Adăugați apoi felii subțiri dintr-un dovlecel tânăr (feliate cu peelerul de legume, ca să iasă foarte subțiri). Pentru ele e nevoie tot de un minut, timp în care bateți patru ouă de țară cu sare, piper și puțin lapte sau o lingură de smântână (dacă vreți ceva și mai decadent :) ). Turnați totul în tigaie și cu o spatulă împingeți marginile (care se fac aproape instant) spre interior. Faceți operația aceasta de 3-4 ori, apoi puneți peste omletă felii de brânză care se topește (maasdam și mimolette am folosit eu), apoi puneți un capac și lăsați tigaia pe foc foarte mică încă un minut sau două, cât să se închege omleta fără să se ardă.
O salată de roșii proaspete cu busuioc e tot ce mai are nevoie omleta asta. Căci poftă aveți voi, sunt sigură :)
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!