Am descoperit de curând că una dintre combinațiile mele favorite pe timp de vară (de fapt, pe orice timp), brânza cu roșii, poate fi și altfel. Poate fi reinventată, poate fi un mic-dejun perfect și poate fi un antreu foarte ușor de pregătit, cu care să vă surprindeți musafirii într-un weekend, că tot se apropie unul.
Și dacă e vorba de brânză, roșii și busuioc, nu va fi în niciun caz vorba de caprese, cum ați putea crede. Ci de o cremă de brânză cu roșii uscate și busuioc. Dacă vreți ca totul să fie extrem de facil, puteți folosi o cremă de brânză din magazin. E ușor. Dar e macar un E pe-acolo... Dar cât de dificil poate fi să puneți într-un blender câteva felii de telemea de oaie (proaspătă sau maturată) și câteva linguri de smântână și să le mixați până devin o cremă? Infinitezimal mai dificil :).
În această cremă de brânză puneți foarte puțină sare (dacă mai e cazul), piper negru proaspăt măcinat, roșii uscate conservate în ulei de măsline (eventual condimentate cu oregano sau rozmarin uscat), frunze de busuioc.
Ei bine, minunăția asta e perfectă la un party cu „bețigașe“ de morcovi sau tulpini de țelină, cu felii de pâine prăjită, sau pusă într-o lipie/tortilla. Iar dacă în tortilla mai punem o felie de șuncă presată sau de jambon și câteva frunze de salată, atunci obținem un rulou delicios rulou care poate fi atât un mic-dejun, cât și o gustare consistentă.
Şi nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!