Tapas, amprenta Barcelonei. Gustări pe care nu trebuie să le ratați
Farfuridi / De Farfuridi, 30.09.2014

Dacă data trecută am profitat de legumele de toamnă, timp de câteva zile am profitat din plin de fructele de mare și de gustările Barcelonei. De minunata mâncare mediteraneeană, proaspătă și aromată. De jambonul care e deja bun național al Cataloniei. De paella. Ar trebui să scriu cel puțin trei postări despre mâncarea din Barcelona și despre piețele lor.

Dar o să mă rezum acum doar la tapas, un alt ̎simbol̋ national. Tapas înseamnă, de fapt, gustări. Pe care spaniolii și turiștii le mănâncă la orice oră. După micul dejun merg niște tapas, la prânz la fel, gustarea de după amiază este, inevitabil, o porție de tapas. Și ar putea fi chiar și o cină ușoară. Ei bine, aceste tapas – mici porții din diverse preparate – sunt extraordinar de paroaspete și bune. O să vă spun doar câteva, nelipsite de la orice cârciumă de cartier sau din centru, și pșe care trebuie neapărat să le încercați dacă ajungeți în Spania.

  • Jamon  - jambon tăiat felii subțiri
  • Patatas bravas (FOTO)– nu, nu sunt niște cartofi curajoși, cum le spune numele, ci cartofi (fierți sau prăjiți, tăiați cuburi, de obicei), seviți cu o salsa de roșii și un sos alioli (sos pe bază de usturoi și ulei de măsline).
  • Pimientos padron – un soi de ardei verzi, mici, perpeliți pe grătar sau în tigaie, cu ulei de măsline. Unii nu sunt iuți deloc, alții sunt picanți.
  • Creveți pe tablă, copți în sare.
  • Caracatiță la grătar, în ulei de măsline, cu cartofi fierți.
  • Creveți în ulei de măsline, anșoa în ulei de măsline.
  • Crochete de ton, brânză.
  • Scoici, midii, moluște marinate.
  • Inele de calmar pane.
  • Măsline verzi murate, măsline de diverse feluri murate, castraveciori mici murați, ardei picanți murați.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro