Salată în stil asiatic, cu vită și coriandru
Farfuridi / De Farfuridi, 23.09.2014

Vă povesteam data trecută despre cât este de importantă combinarea corectă a ingredientelor și cum, din doar câteva ingrediente simple, puteți obține un rezultat extraordinar.

Carnea de vită este unul dintre ingredientele mele preferate pe lumea asta. Simplă, preparată în sânge, la grătar, cu puțin fleur du sel e tot ce-mi trebuie. Dar, pornind  de la această bază, putem obține diverse alte combinații. Putem adăuga un sos cremos de gorgonzola sau Roquefort.

Sau putem adăuga niște ingrediente proaspete și crocante, din care să obținem o salată foarte aromată.

Friptura de vită poate fi combinată foarte bine cu spanac: gătit sau salată. Dar cum azi facem o salată, am folosit frunze de spanac tânăr și proaspăt. Peste acestea am pus multe frunze de coriandru verde. Știu, e un gust extravagant, chiar ciudat. Îți place sau nu. Îl iubești sau îl urăști. Dar dacă îți place, combinația cu vită și coriandru proaspăt e una dintre cele mai reușite.

Apoi am adăugat un tartar de roșii curățate de coajă și semințe, stropite cu ulei de măsline, apoi fâșii subțiri de parmezan. Toate acestea stropite din belșug cu suc de lime și condimentate cu feliuțe de ardei iute și boabe de piper roșu.

O salată asiatică, picantă și aromată.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro