Pachețele de primăvară te duc cu gândul, evident, la primăvară. De aceea și ingredientele folosite sunt proaspete și ușoare, adică legume, de cele mai multe ori. Și cum primăvara nu e departe, s-o așteptăm pregătiți, zic.
Unul dintre cele mai populare preparate ale bucătăriei chinezești sunt pachețelele, adică rulouri cu diverse umpluturi. Cum spuneam, cele de primăvară sunt pe bază de legume, iar combinațiile sunt diverse. De obicei, rețeta include câteva legume de bază: ceapă verde, morcov ras, varză albă (sau varză chinezească) tocată fin, ciuperci.
Eu le-am folosit pe toate cele de mai sus, cu mențiunea că la ciuperci am folosit ciuperci urechi de lemn uscate, hidratate câteva ore în apă, apoi tocate (dar și cele de tip champignon sunt foarte potrivite în rețeta aceasta).
Toate ingredientele se amestecă și se condimentează: puțin sos de soia, condiment 5 spices, piper măcinat. Puteți adăuga ghimbir proaspăt tocat fin, ardei iute sau sos iute, poate câteva picături de ulei de susan (literalmente 4-5 picături, este extrem de aromat). Aceasta este umplutura clasică, iar pachețele sunt extraordinare așa. Eu am mai pus, însă, un ingredient: fidea de orez înmuiată în apă clocotită.
Cu aceste amestec se umplu foile de plăcintă (pentru pachețele eu folosesc foi subțiri de plăcintă), se formează rulouri și se prăjesc în ulei vegetal încins. Eu am folosit ulei de cocos.
Pachețelele se manâncă fierbinți, cu sos de soia și sos iute.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.