Cred că atunci când vine vorba de pește, mulți dintre noi se limitează la moduri tradiționale de a-l găti: pește prăjit cu mujdei și mămăligă sau o saramură. Tot o rețetă tradițională vreau să vă propun și eu, astăzi. Una din Mexic: taco de pește cu salsa și avocado (fish taco). Pe cât de complicat sună, pe-atât de ușor de preparat și de gustos este.
Mexicanii au câteva ingrediente pe care le folosesc constant în bucătăria lor tradițională: ardei iuți, porumb, fasole, avocado, brânză. Peștele nu e atât de des întâlnit, de aceea poate fi înlocuit într-un taco cu pui sau carne tocată (vită, porc). Însă cum aveam în casă un filet de crap de Dunăre, am decis să-l împrospătez cu niște arome deosebite.
Am condimentat peștele cu sare și piper, l-am pudrat cu puțină făină și l-am prăjit pănă-a rumenit. Apoi am făcut niște tortillas din făină de porumb, dar asta este cu totul altă poveste și rețetă, despre care vă voi povesti altă dată. Însă puteți cumpăra tortillas din supermarket sau, în ultimă instanță, puteți folosi lipii.
Acum e timpul pentru salsa (salsa înseamnă, de fapt, sos), foarte resh și revigorantă: roșii cherry tăiate în sferturi (sunt singurele roșii care au cât de cât un gust în acest sezon), ceapă roșie tocată (sau ceapă verde), coriandru verde tocat (dacă nu vă place, folosiți pătrunjel, dar va fi cu totul o altă mâncare de pește J), castravete tocat, bucățele de avocado, evident (mult) ardei iute, suc de lime, sare.
În fiecare tortilla puneți o lingură-două de salsa și bucățele de pește, iar dacă simțiți nevoia, încă puțin suc de lime. Și nu vă rămâne decât să vă bucurați de un preparat extrem de simplu, dar deloc plictisitor.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.