Gnocchi prăjiți cu sos de roșii și ruccola
Farfuridi / De Farfuridi, 28.10.2014

gnochi2Cu singuranță vă plac pastele. Eu n-am auzit pe cineva care să spună „Nu“. Și mie-mi plac foarte tare, mai ales pastele proaspete, pe care le fac eu însămi, acasă. Evident, nu le gătesc și nu le mănânc foarte des. Cineva se întreba cum de nu se îngrașă italienii deși mănâncă zilnic paste. Din ce am observat eu, în Italia, paste nu înseamnă să-ți umpli farfuria, ci o lingură de paste, de multe ori în combinație cu multe legume/diverse sosuri.

Gnocchi, căci despre ei vreau să vă vorbesc azi, sunt niște paste pe bază de cartofi, așa, cam ca găluștele noastre cu cartofi, dar fără umplutură. Se mănâncă proaspeți și sunt delicioși.

De data aceasta nu i-am făcut, ci i-am cumpărat dintr-un supermarket. Și am mai făcut ceva atipic: nu i-am fiert, ci i-am prăjit. Am văzut asta într-o emisiune a Nigellei Lawson, o tipă foarte inteligentă și creativă, unul dintre chefii mei preferați.

Așa că am prăjit pastele gnocchi în puțin ulei de măsline, la foc moderat, până ce s-au rumenit. Chiar și așa, simpli, prăjiți sunt o gustare sau o garnitură excelentă (cum vă spuneam, sunt pe bază de cartofi).

Dar eu le-am făcut și un sos de roșii foarte simplu, dar deosebit. Am făcut piure în blender 3 roșii mari, le-am pus într-un vas pe aragaz, cu 50 de grame de unt (untul dă toată savoarea), un praf de sare și un praf de zahăr și le-am lăsat să fiarbă la foc mic până ce au devenit un piure.

Am pus gnocchi în acest sos, am adăugat frunze de ruccola și parmezan și am obținut unele dintre cele mai delicioase și deosebite paste. Altfel.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

  • Farfuridi, vineri, 31.10.2014 11:52

    Nici mie nu mi-ar fi trecut prin cap, dar, cum spuneam, ideea geniala a avut-o Nigella :) Dar ma bucur ca te-am inspirat. Multumesc ca ma citesti!

  • Dora, vineri, 31.10.2014 00:16

    Genial! Nici macar nu mi-a trecut prin cap vreodata sa prajesc gnocchi... De-abia am asteptat ziua de cumparaturi sa-mi iau gnocchi! Si_a fost ieri, iar azi...Mmm!!! I-am prajit la foc mic si incet in unsoare de pui si le-am garnisit cu rosii deshidratate din ulei de masline cu ierburi aromate si bineinteles, parmezan. O nebunie!!! Iti multumesc din suflet, salutari din Canada.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro