Câteodată, lucrurile simple sunt cele mai bune. E valabil și în cazul multor mâncăruri și nu o dată am spus că simplitatea e genială. Dar n-aș fi om dacă nu m-aș plictisi, măcar din când în când. Și-atunci, oricât geniu ar fi în brânza cu roșii, uneor îmi doresc o mâncare mustind de arome și condimente.
Iar una dintre bucătăriile care cu greu poate fi întrecută din punctul acesta de vedere e cea indiană, unde condimentele ar trebui să fie brandul de țară. Și, cu toate că felul următor nu e unul specific indian, ci mai degrabă unul universal, condimentele sunt de-acolo.
E vorba despre ceva ușor exotic: frigărui de pui cu ananas și ardei gras. Numai că frigăruile astea nu înseamnă doar o intercalare de carne și legume, ci gust, culoare, aromă. Pentru că puiul e marinat înainte, iar asta schimbă totul.
Puteți folosi piept sau pulpe dezosate, pe care le tăiați cubulețe. Le marinați apoi într-un sos făcut din 200 de grame de iaurt (pentru jumătate de kilogram de carne) în care ați pus condimente: sare, piper, chili mărunțit, puțin suc de lămâie și garam masala (condiment indian pe care îl găsiți acum în destule magazine specializate sau în supermarketuri, asta dacă nu îl faceți voi acasă).
După 4-5 ore, puiul e îmbibat cu arome și frăgezit. Ștergeți ușor cu un prosop de hârtie bucățelele de pui, apoi formați frigăruile, cu bucățele de ananas proaspăt și de ardei gras roșu. Puteți folosi și ceapă, dacă vă place. Condimentați din nou, la final, cu sare și piper și stropiți frigăruile cu puțin ulei de măsline înainte de a le pune pe grătar.
Rezultatul final, după cum vă spuneam, e exotic, aromat, picant, suculent. Frigăruile astea merg de minune cu un orez fiert în supă de pasăre și cu un sos de iaurt cu mentă și coriandru.
Şi nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!