„Bombița“ de weekend: pollo alla parmigiana
Farfuridi / De Farfuridi, 02.03.2012

Pentru că vine weekendul și eu tocmai am râs de m-am stricat după ce am citit acest articol, de fapt, după ce am hauzit-o pe Carmen Șerban strigându-și fericirea de a mânca un grătărel pe versuri ca „Adio dietă, am verighetă“, m-am gândit să vă propun și eu o bombiță calorică: pollo alla parmigiana aka pui cu parmezan.

Așa că, măritate, nemăritate, însurați sau bulaci, faceți un tur la supermarket pentru aprovizionare, sunați-vă prietenii și treceți la cratiță. De fapt, la tigaie.

Aveți nevoie de câteva fileuri de piept de pui. Le bateți ușor cu un ciocan de șnițele, da’ așa, mai delicat, carnea e foarte fragedă, nu vreți să faceți șvaițer de pui. Le condimentați cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Știu că mereu vă spun piper proaspăt măcinat și vă sfătuiesc să faceți așa decât să-l cumpărați gata măcinat, fără nicio aromă. Investiți într-o râșniță de piper, iar condimentul va avea o aromă mult mai intensă.

Revenind, din pieptul de pui faceți șnițele, you know, făină, ou, pesmet, prăjit în tigaie. Apoi, într-un vas cu pereții mai înalți puneți cam o cutie de piure de roșii (passata) sau roșii pasate în blender dacă e vară și aveți la îndemână. Eu am deviat un pic de la rețetă și am pus și câteva ciuperci proaspete, tăiate în felii. Condimentați cu sare și piper, puneți șnițelele și băgați vasul în cuptor la foc mare (200 de grade) timp de cinci minute. Îl scoateți, presărați cu generozitate peste șnițele parmezan ras (eu am pus și parmezan și mozzarella) și băgați din nou vasul în cuptor, la foc mediu (170 de grade) încă cinci minute, până se topește brânza.

Puteți alege o garnitură ușoară, cum ar fi o salată de ruccola cu sos de soia și lămâie, ca să nu spuneți că nu mâncați sănătos. :P

Și nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

  • Farfuridi, duminică, 04.03.2012 07:05

    Gustoasa rau!

  • gyo, sâmbătă, 03.03.2012 18:11

    o reteta usoara si pe gustul meu,ador parmezanul !

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro