Un prânz pentru o vară indiană
Farfuridi / De Farfuridi, 21.09.2012

Ploaia de azi recomandă mai degrabă un bol cu supă fierbinte decât ceea ce vreau să vă propun. Dar cum speranța moare ultima, sper că în weekend vom avea o vară indiană, așa cum anunță niște domni pe care nu trebuie totuși să-i credem de fiecare dată, meteorologi, pe numele lor.

Iar dacă soarele o să vă îmbie dimineața la o cafea pe o o terasă, de ce n-ați bucătări apoi puțin, foarte puțin, ca să vă răsfățați cu-n prânz mediteranean? Adică un pește cu verdețuri multe, cu salată, cu lămâie și ulei de măline.

Piețele sunt pline de verdețuri: ceapă verde, mărar și pătrunjel, ridichi, busuioc, salate de tot felul și e păcat să nu profitați. În ceea ce privește peștele, eu am ales macrou, e unul dintre peștii mei preferați (mie-mi plac peștii oceanici, nu mă prea omor după cei de apă dulce). E un pește gras, dar care conține acizi Omega 3. În plus, chiar e foarte gustos. Dar dacă vreți un pește slab, puteți alege păstrăv. Esențial e să-i cumpărați proaspeți, nu congelați.

Eu am curățat și am spălat foarte bine peștele, apoi l-am sărat cu sare de mare. Atât, nu l-am condimentat mai mult (de obicei nu condimentez peștele), pentru că am vrut să-și păstreze gustul. L-am pus într-o tavă cu puțină apă, apoi l-am lăsat la cuptor, la foc mediu (180 de grade) 25-30 de minute. Nu l-am rumenit foarte tare, pentru că am vrut să fie moale, suculent.

Apoi i-am îndepărtat coloana vertebrală și i-am presărat multe verdețuri – mărar, pătrunjel, frunze tinere de ridichi – dar și bucățele de lămâie (e foarte bună pulpa, nu doar sucul), măsline negre, ridichi și puțin ulei de măsline.

Ca garnitură - și mai multă verdeață. De fapt, o salată cu salată creață albă și roșie (lollo bionda și lollo rossa), asezonată simplu cu ulei de măline, sare și suc de lămâie. Și chiar dacă nu e tocmai vară, cu siguranță așa vă veți simți.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro