Un piept de pui și două modalități de a-l salva de la plictiseală
Farfuridi / De Farfuridi, 08.05.2012

Pieptul de pui mi se pare una dintre cele mai plictisitoare chestii din lume, cred că v-am mai spus. Mănânc piept destul de rar, dacă țin vreun regim sau dacă nu am altceva prin frigider. Din când în când, însă, mâncarea asta plictisitoare poate deveni interesantă.

Cu un preț, totuși: caloriile. Lucru valabil și pentru ceea ce vă voi povesti azi: piept de pui umplut cu ficat de rață. Bine, pe jumătate valabil, căci un rulou a fost umplut cu ficat de rață și ciuperci, iar celălat cu spanac și usturoi verde, ca să păstrez un echilibru.

Aveți nevoie de un piept mare, dezosat, de pui. Puteți folosi și curcan, e o carne foarte sănătoasă, deși nu mă atrage nici aia prea mult. Tăiați pieptul în jumătate și îl bateți cu un ciocan de carne până se mai subțiază, astfel încât să-l puteți rula (trebuie să aibă aproximativ jumătate de centimetru grosime).

Îl asezonați cu sare și piper negru, pe una dintre jumătăți puneți bucățele de ficat de rață sau de gâscă (știu, e destul de scump, dar merită) și ciuperci călite, iar pe cealaltă spanac proaspăt călit ușor în unt și frunze de usturoi verde. Rulați pieptul de pui, îl prindeți apoi cu scobitori și-l puneți într-o tavă cu puțin ulei de măsline. Îl lăsați la cuptor la 180 de grade (foc mediu), aproximativ jumătate de oră.

Când e rumenit, îndepărtați scobitorile și tăiați rulourile în felii. Garnitură poate fi orice, de la un simplu orez fiert sau un piure, la o salată proaspătă sau ciuperci sotate. În combinațiile astea, cu puțin din sosul propriu în care s-a gătit, pieptul de pui mai că devine o chestie rezonabilă :). Oricum, e o alternativă pentru veșnicul piept de pui la grătar.

Şi nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro