Pentru că omul trebuie să mai și mănânce - în ciuda (n)Eurovisionului, care îți poate mânca el zilele, dacă ești jurnalist – am ajuns în piață. Da, fericirea e un lucru mărunt, mai ales când vezi răsăritul și apusul într-o clădire de birouri din Pipera.
Am ajuns în piața mea preferată, spuneam,. adică în Obor, unde le ai pe toate la un loc: pescărie, măcelării, lactate, legume, fructe, semințe, condimente, băuturi, flori. Prada de Obor a fost așar: somon și multe legume tinere, de primăvară, brânzeturi de la sibieni, verdețuri (am mai găsit leurdă, dar și coriandru verde).
Cred că v-am mai povestit, nu sunt un mare fan al somonului, nu gătit, cel puțin. Îl prefer crud sau afumat. Însă nu mai mâncasem de mult și m-a tentat. Ca și niște morcovi foarte tineri, niște zucchini și broccoli.
Pentru că somonul gătit are un gust aparte, am zis să-i dau un pic de „personalitate“, așa că l-am marinat câteva ore înntr-o marinadă din muștar de Dijon, sare, piper negru, puțină lămâie. Asta a fost tot. L-am pus apoi la abur (puteți folosi un aparat de gătit la aburi) sau coșurile chinezești de bambus, pe care le găsiți în magazinele alimentare din Dragonul Roșu. În ultimă instanță, îl puteți prepara la cuptor.
Eu sunt îndrăgostită de coșurile chinezești de bambus, am unul cu două compartimente supraetajate. Am pus coșul de bambus peste o cratiță cu apă clocotită, iar în compartimentul de jos am pus somonul. După 7-8 minute, în compartimentul de sus am pus câțiva morcovi tineri, buchete de broccoli și felii de zucchini. Am mai lăsat coșul pe oala cu apă clocotind încă cinci minute.
Am asezonat legumele cu sare de mare și puțin ulei de măsline, iar pentru pește am avut lămâie și puțin pesto de leurdă, care se poate prepara ca aici, doar că înlocuiți busuiocul cu leurdă (dacă mai aveți norocul să găsiți în piață_. O garnitură potrivită este orez sau bulgur fiert.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.