Aș fi vrut să fiu la piscină acum, nimic mai firesc pentru luna iunie. În schimb pot foarte bine să pun niște colinde, dacă mai plouă mult. Așa că, la început de vară calendaristică, mă încălzesc sub pătură și mă tratez cu „comfort food“. Nu că m-aș plânge. Așa că ce ziceți de un sandviș cu bacon, ardei și porumb caramelizat?
Mai întâi vreau să vă spun că pâinea e făcută în casă, după rețeta aceasta (simplă, fără hribi), iar pentru acest sandviș am curațat coaja, pe care, evident, am mâncat-o cu altceva. Iar dacă nu vă încumetați să faceți pâine, încercați să cumpărați una cu cât mai puțini afânători și amelioratori (citiți etichetele - cea feliată este printre cele mai periculoase).
Aveți nevoie de bacon feliat, pe care îl rumeniți într-o tigaie, în propria grăsime, până devine crocant. Scoateți baconul pe un șervețel de hârtie, aruncați jumătate din grăsime, iar în restul puneți o cutie mică de porumb, pe care îl rumeniți 2-3 minute. Adăugați apoi o lingură de sos de soia (dark), o linguriță de miere (sau sirop de arțar) sau de zahăr brun, una-două linguri de ketch-up, piper, boia de ardei iute sau chili uscat. Lăsați porumbul încă 2-3 minute până ce sosul se îngroașă și se caramelizează.
Pe o felie de pâine puneți un strat generos de porumb, apoi felii de ardei gras, roșu și feliile crocante de bacon. Încheiați cu cealaltă felie de pâine și aromatizați cu puțină cremă de oțet balsamic (pentru un gust acrișor, care să contrabalanseze porumbul caramelizat).
Iar de calorii scăpăm la piscină :).
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.