Vi s-a întâmplat vreodată să nu știți ce să mai gătiți? Ei bine, de asta sunt eu aici. :) Numai că și eu am momente când mă uit în frigider și văd prin el. Nu, nu pentru c-ar fi el gol, ci doar inspirația mea pe terminate. Și în momente din astea ce poți face? Ori îl închizi la loc și comanzi o pizza, ori găsești cele mai ciudate combinații. Care se dovedesc a fi si bune.
Așa se face că din câteva legume și niște brânză am făcut o salată delicioasă și sățioasă. Sfeclă. Sfecla e genială și am destul de des rezerve în frigider. De obicei cumpăr din supermarket sfeclă coaptă în abur și vidată. Rezistă foarte bine în frigider și o puteți folosi la mai multe preparate (supe, ciorbe, mâncăruri, salate) spre deosebire de cea din conservă, care are deja oțet și condimente.
Am mai găsit niște mazăre congelată, pe care am fiert-o câteva minute în apă cu sare, cât să-și păstreze verdele acela crud. Am tăiat sfecla cubulețe, i-am făcut o vinegretă din ulei de măsline (două părți), sare, piper și oțet balsamic (o parte) și am asezonat-o. Am pus un strat de sfeclă în farfurie, apoi mazăre, telemea proaspătă de bivoliță (dar puteți folosi și alte brânzeturi), ceapă verde (nu-mi lipsește niciodată din frigider, primăvara). Merg foarte bine în combinație și frunze fragede dintr-o inimă de salată verde.
Într-o tigaie, am pus ulei de măsline și bucățele de pâine. Am asezonat cu ierburi uscate (rozmarin, oregano) și le-am rumenit. Am pus apoi și crutoanele în salată și încă puțin ulei de măsline extravirgin.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.