Salată caldă cu linte și legume coapte
Farfuridi / De Farfuridi, 17.12.2013

În plin post și plină iarnă, după o „escală păcătoasă“ cu tocăniță de vită și sfeclă, revin la bunele obiceiuri: salate calde cu legume. Iar cum lintea este una dintre preferatele mele, am profitat de ea într-un amestec cu legume coapte.

Lintea este un aliment excelent în post, nu numai pentru că este sățioasă, ci și pentru că are foarte multe proteine, care lipsesc din dietă în această perioadă. Un aliment ideal în post, aș spune. Iar combinația cu legume (deci vitamine) nu aduce un aport caloric foarte mare. Asta pentru că lintea e bogată și în carbohidrați, care n-ar trebui asociați cu proteine animale sau grăsimi.

Dar să revenim la salatele noastre. Mie-mi place foarte mult lintea obișnuită, cea maro. Dar puteți folosi orice tip de linte. Pe care o fierbeți în apă cu sare și pe care o scurgeți când e gata.

Între timp coaceți într-o tavă, la cuptor, diverse legume stropite cu puțin ulei de măsline și sare: felii de țelină, morcov, dovlecel, ardei gras, dovleac, roșii.

Când legumele s-au înmuiat și s-au copt, caramelizându-se ușor, sunt gata. Așa fierbinți cum sunt, le amestecați cu lintea fiartă. Condimentați cu sare și piper, mai puneți puțin ulei de măsline și, după gust, puțin usturoi pisat sau verdețuri tocate (mărar, pătrunjel). Sau poate chiar puțin oțet. Jucați-vă. Voi hotărâți, voi știți ce vă place.

Însă nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro