În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, mi-am promis un lucru: că nu mai calc niciodată în piață sâmbăta. Nu c-aș avea prea multe alte zile libere în care să calc prin piață. Dar decât să simt vreo 15 cărucioare târâte exact peste picioarele mele, vreo zece coate în burtă și vreo câteva babe furioase, mai bine stau nemâncată. Că legume din supermarket, no way, Jose.
Totuși, ceva bun a ieșit din tortura mea de sâmbătă. Pe lângă un dovleac și niște mere aromate. Mai exact, tarhon proaspăt, deși io crezusem că i s-a dus vremea.
Iar tarhonul acesta a salvat un piept de pui de la a deveni o friptură jalnică și banală, transformându-l într-una savuroasă si aromată. El, muștarul și smântâna.
Luați un piept de pui cu os și îl tăiați în jumătate, pe lung. Un piept, doi, trei, câți doriți. Îl condimentați cu sare și piper, apoi îl unfegi peste tot cu muștar (de Dijon, am folosit eu).
Puneți bucățile de pui într-o tavă fără nimic altceva, acoperiți tava cu folie de aluminiu și o puneți în cuptorul încins, la foc mediu (180 de grade), timp de o oră. Pui se va găti în sucul propriu. Îndepărtați apoi folia și adăugați (la un piept de pui) 75-100 de ml de smântână lichidă, dulce și frunze de tarhon proaspăt. Lăsați puiul în cuptor până se rumenește. Smântâna se va contopi cu puiul și muștarul și va deveni un sos cremos, catifelat, aromat de tarhon.
Puiul va fi crocant la exterior, dar suculent în interior. Și ca garnitură ar fi perfect un piure din legume de sezon: cartofi, dovleac, țelină.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.
Fashionista, ce ma bucur :) Puiul asta are un sos to die for. Cam ca les nudes de la Loubutin :D
data trecuta am incercat puiul cu lamaie. Am fost cam reticenta, dar a iesit atat de bun,, incat l-am facut de 2 ori deja. Friptura asta pare si mai gustoasa...
Foarte! Incearca-l, te rog. :)
mmmmmmmmmmm....ce bun...........