Pui cu lămâie și usturoi copt
Farfuridi / De Farfuridi, 01.10.2013

Cu puțin timp în urmă, vă povesteam despre o delicioasă caracatiță la cuptor, cu lămâie și cartofi. Pe principiul că lucrurile care merg nu trebuie schimbate, am repetat experiența. Cu o mică diferență: puiul de caracatiță a fost înlocuit de puiul de găină :).

De fapt, pulpe de pui. Puiul și lămâia sunt o combinație apropiată de perfecțiunea culinară. Spre rușinea mea, am descoperit-o doar de câțiva ani, căci în copilărie n-am avut parte de prea multe extravaganțe sau experimente culinare. Nu că în familia mea nu se gătea bine sau diversificat, doar că mama și bunica se rezumau la felurile clasice (românești).

Rețeta în sine e extrem de facilă, gustul e însă inconfundabil. Într-o tavă puneți 2-3 linguri de ulei de măsline, apoi câteva felii de lămâie. Peste ele așezați pulpele de pui, dar și 2-3 cartofi tăiați în sferturi. Pentru și mai multă aromă adăugați încă o jumătate de lămâie tăiată în felii, dar și câțiva căței de usturoi, cu tot cu coajă. Condimentați cu sare și piper, apoi turnați peste carne și cartofi o ceașcă cu apă sau cu vin alb, sec.

Acoperiți tava cu folie de aluminiu și o lăsați la cuptor timp de 40 de minute, la foc mare (200 de grade). Spre final, scoateți folia și lăsați friptura să se rumenească încă 10-15 minute. Sucul de lămâie se va impregna în carne și în cartofi, la fel și aroma proaspătă din coaja de lămâie. Aromele sunt foarte puternice, dar se potrivesc de minune cu carnea și cartofii, iar usturoiul copt și cremos va întregi mâncarea asta de toamnă ploioasă.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro