Porc în stil chinezesc
Farfuridi / De Farfuridi, 06.06.2014

O nouă vizită în Dragonul Roșu m-a inspirat pentru felul de mâncare de astăzi. Există acolo, în mall-ul central (Dragonul Roșu 2), două magazine alimentare unde găsești cam tot ceea ce vrei în materie de condimente, sosuri, orez, conserve, ustensile de bucătărie etc. Da, aproape cam tot ce-ți dorești, la prețuri mai avantajoase decât în hipermarketuri. Unele etichete sunt traduse în română, altele nu. V-aș sfătui totuși să vă uitați cu atenție și să încercați să citiți ingredientele și data de expirare. Oricum, ce trebuie să știți e că varietatea produselor alimentare e imensă.

Și pentru că eram prin apropiere, după Dragonul Roșu am făcut o oprire în Piața Obor de unde am luat niște scăricică proaspătă de porc (500-600 de grame), fără os, dar cu șorici (burtă de porc îi mai zic unii).

Evident ajunsă acasă, am spălat carnea și am tăiat-o transversal, în cubulețe de 2 centimetri. Am pus-o apoi la fiert, iar după ce a clocotit am curațat spuma. Am pus și 3 fire de ceapă verde în oală, sare și jumătate de linguriță de pudră 5 spices luată din magazinul chinezesc (conține anason stelat, cuișoare, scorțișoară, semințe de fenicul, piper). Am lăsat carnea să fiarbă aproximativ o oră, cu capacul pus.

Am scurs apoi bucățelele de porc și le-am pus în următorul amestec: 3 linguri de sos de soia dark, 2 linguri de sos de soia light (puteți folosi doar unul dintre ele, dacă nu aveți din ambele), 2 linguri de miere (o lingură de zahăr brun), 3 linguri de sos de stridii, 1-2 linguri de sos iute (depinde cât de iute vă place, eu mănânc iute, așa că am adăugat și niște fulgi de chili uscat), piper măcinat, încă un vârf de linguriță de 5 spices, o linguriță de amidon (pentru consistență și luciu, aspectul sosului e important), o linguriță de ulei (plus, literalmente 4-5 picături de ulei de susan, care are o aromă extrem de puternică). Am omogenizat aceste ingrediente, apoi am pus aici bucățelele de porc și le-am lăsat să se marineze 15 minute. După aceea am pus totul în cuptorul bine încins în prealabil. Le-am lăsat timp de 10-15 minute, la foc mediu (180 de grade).

Se mănâncă simple sau cu frunzulițe de ceapă verde tocate și semințe de sunan presărate deasupra. Evident, garnitura ideală e orezul fiert, simplu, dar puteți adăuga și o salată de castraveți.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro