Avertisment! Ceea ce urmează nu este pentru spiritele „subțiri“, pentru că nu e lucru de joacă. Este o mâncare fierbinte și savuroasă, piept de pui rumenit, dar fraged și suculent plutind într-un sos cremos de brânză. O fi iarnă, dar îi înmuiem spiritul cu tocănița asta.
Aveți nevoie de un piept de pui dezosat, pe care îl tăiați cuburi mari și îl ungeți cu cremă mascarpone. Îl lăsați astfel la marinat o oră-două, apoi îl rumeniți în puțin ulei de măsline, până capătă o crustă aurie. Puneți peste pui o ceapă tocată fin, adăugați puțină apă, acoperiți vasul cu un capac și lăsați totul să fiarbă la foc mic 15 minute.
Apoi adăugați o cutie de cremă de brânză (200 de grame) și 100 de ml de smântână lichidă. Lăsați puiul să „bolborosească“ în acest sos în 15 minute. Sosul va scădea și se va îngroșa, iar puiul va rămâne suculent. La final condimentați cu sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat, dar puneți și mărar proaspăt din belșug.
E ideală fierbinte, cu cartofi natur (vor absorbi imediat sosul) sau cu pâine de casă, cu coaja crocantă. E nevoie doar de jumătate de ore și câteva ingrediente simple pentru un preparat sățios și incredibil de gustos.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.