O toamnă cu pachețele de primăvară
Farfuridi / De Farfuridi, 30.10.2012

În ultima vreme am o obsesie... chinezească. E cam ca atunci câmd auzi dimineața o piesă și-ți rămâne în cap toată ziua. Cam așa sunt eu. Dar de vreo lună. În care nu trece săptămână fără mâncare chinezească. Uneori gătită, uneori comandată. Astăzi, „capodopera“ îmi aparține: pachețele cu legume, creveți și pui.

Pachețelele sunt unul dintre cele mai populare feluri din bucătăria chinezească, iar în România au prins foarte bine, deși cele despre care vă voi povesti eu azi sunt mai puțin întâlnite/consumate. Cele mai cunoscute sunt pachețele de primăvară prăjite, umplute fie cu legume, fie cu carne.

Eu o să vă propun o variantă mai light, care nu presupune prăjit. Pentru aceste pachețele aveți nevoie de foițe de orez (le găsiți în orice supermarket, la raionul d eproduse exotice).

Pentru umplutură aveți nevoie de diverse legume crude, tocate julienne - varză, morcov, ridichi, castraveți, diverși germeni - de năut, lucrenă, grâu linte (asta dacă vă plac germenii), verdețuri (ceapă verde, coriandru, pătrunjel), creveți decorticați și piept de pui fiert. Înmuiați foile de orez în apă călduță, dar pe rând, pe măsură ce le umpleți. Lăsați foaia timp de câteva secunde în apă călduță, o scoateți pe o suprafață plană, o umpleți cu ingredientele de mai sus (sau cu altele), apoi o transformați într-un rulou, sigilând capetele.

Deși nu par, sunt foarte sățioase, dar în același timp constituie o masă ușoară și sănătoasă. Ingredientele din interior nu trebuie condimentate, pentru că pachețelele se mănâncă cu sos de soia, oțet de orez, sos picant sau sos dulce-acrișor.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro