La minus 20 de grade nu sunt multe lucruri pe care să le poți face pe-afară. Și, cu toate că zăpada e frumoasă, să te-arunci într-un strat aparent pufos, dar bocnă în fapt s-ar putea să lase niște traume.
Dar sunt multe de explorat în orice casă dotată cu bucătărie și ceva imaginație. Dar, înainte de asta, un drum la hipermarket (s-a dus vremea legumelor din piață, din păcate) e de neevitat. Căci astăzi gătim mâncăruri molcome și fierbinți de iarnă cu iz nemțesc: antricoate de vită la cuptor, cu garnitură de varză roșie și mere.
Cu antricoatele e simplu: le condimentați cu sare și piper negru, măcinat grosier, le puneți într-o tavă cu rămurele de salvie și rozmarin, puneți și puțin vin, apoi acoperiți vasul și-l lăsați în cuptor, la foc mediu (170 de grade), cam 90 de minute. E bine să alegeți antricoate ușor împănate cu grăsime, căci vor fi fragede, suculente și savuroase când vor fi gata.
Cu varza e la fel de simplu. Tocați fin o varză roșie medie (de 1 kilogram), puneți sare, apoi o căliți în ulei de măsline, timp de 10 minute. Adăugați 2-3 mere acrisoare tăiate cubulețe și lăsați totul pe foc încă 5 minute. Ulterior puneți și o ceașcă de apă, fierbeți la foc mic, cu capac, iar când lichidul a scăzut condimentați cu puțin piper și puțin zahăr. Garnitura acrișor-dulceagă va contrasta cu carnea de vită, iar combinația e... to die for. Iar câteva felii crocante de măr fac totul și mai proaspăt.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!