Multe salate. Și puțin porc în stil souvlaki
Farfuridi / De Farfuridi, 06.01.2015

souvlaki1Am promis că „Salată“ e numele meu după Sărbători. Și nu am mințit. Doar că în salata de azi s-a strecurat și puțin porc. Așa, cam ca atunci când mi-am uitat spray-ul cu piper în poșetă, la aeroport :).

Cum vă spuneam, sunt multe salate și legume pe lângă friptura de porc de azi, de altfel făcută dintr-o carne macră, mușchiuleț, pe care îl prefer de multe ori pieptului de pui. Și ca să ne amintim un pic de vară și de grătare, îl vom prepara ca pe un souvlaki. Așadar, aveți nevoie de un mușchiuleț de porc, pe care îl fasonați (îl curățați de grăsime și de pielițe) și îl tăiați cuburi de câțiva centimetri. Îl marinați apoi 2-3 ore într-o marinadă din iaurt, ierburi aromatice (pătrunjel, rozmarin, mentă – de preferat proaspete), ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper.

Marinada va frăgezi și mai mult carnea și o va aromatiza. Pe bețe de frigărui puneți apoi bucățele de care și de legume (dovlecei, ciuperci, ceapă, ardei gras) sau puteți opta doar pentru varianta carnivoră. Le frigeți apoi pe grătarul bine încins. Ideal ar fi să aveți un grătar adevărat, afară, dar, până la urmă, afară sunt minut 10 grade, așa că vă puteți folosi și de o tigaie-grătar.

Cum spuneam, deși carnea nu e deloc grasă, avem multe salate și legume: salată verde, castraveți verzi cu oțet, ridichi crocante, ardei verzi semiuți, un sos de iaurt cu lămâie multă și diverse ierburi (mentă, busuioc, mărar și pătrunjel). Și chiar și un cruton cu fasole :).

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro