Iepurașul de Crăciun
Farfuridi / De Farfuridi, 20.12.2013

Masa de Crăciun este unul dintre cele mai importante evenimente petrecute în familie. E atât de frumos când se strâng împreună oamenii dragi, prietenii. Eu atunci mă simt cel mai bine. Dar, personal cred că este o masă prea încărcată, mai ales dacă optăm pentru mâncărurile tradiționale.

Și cum să nu optăm? Cine-ar renunța la șunculițe, șorici, cârnați, tobă, sarmale? Și încă nu le-am enumerat pe toate :). Eu una, însă, renunț mai mereu la friuptură. În sensul că nu o fac de Crăciun, ci de Revelion.

Dar mulți vor friptură de Crăciun, numai că preferă totuși altceva după atâta porc. O să vă dau o idee. Nu e curcan, nu e pui, știu că e Crăciun și nu Paște, dar cred că o friptură de iepure cu sos de muștar e perfectă să vă scoată din monotonie. Iepuri se găsesc în orice hipermarket, iar friptura de face cât ai zice... porc :).

Pentru 6 persoane aveți nevoie de un iepure mai mare (1,5 – 2 kilograme), pe care îl porționați. Îl sărați, dați apoi bucățile de carne prin făină și le rumeniți ușor în ulei de măsline, pe ambele părți.

Le puneți apoi într-o tavă, turnați 100 de ml de apă, acoperița tava cu folie și o puneți la cuptor, la foc mediu (180 de grae), timp de o oră – o oră și 15 minute.

Preparați apoi sosul din 4 linguri de muștar (eu am folosit o combinație de muștar cu boabe și muștar de Dijon), 100 de ml de smântână dulce, lichidă, puțină sare și piper negru măcinat. Turnați sosul peste iepure și lăsați vasul în cuptor la foc mediu (neacoperit) încă 15-20 de minute. Ultima parte, cea cu sosul, o puteți face chiar înainte de masă, dacă aveți friptura pregătită cu o zi înainte.

Friătura asta va fi surpriza vastă de la masa de Crăciun.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro