Sincer, dar foarte sincer, de câte ori ați stat la o coadă imensă în Ikea ca să mâncați 1-2-3-5 hot dog de un leu? De multe ori, nu? E o coadă mai mare și mai întortocheată ca la filtrele din aeroport :). Dar dacă vă povestesc eu azi cum se face hot dog-ul perfect? Unul și nu vă mai trebuie nimic altceva. The Dogzilla: cu muștar cu miere, ceapă călită și chiflă cu semințe.
Evident, aveți nevoie de crenvurști. Da, de 2-3 ori pe an îmi impun să nu mă gândesc deloc la ce conțin și cum sunt făcuți. Îmi permit să păcătuiesc așa de 2-3 ori pe an, nu mai mult. Dar puteți înlocui crenvurștii cu cârnați sau chiar cârnați făcuți în casă și preparați la grătar.
Mai aveți nevoie de o ceapă medie pe care o tăiați julienne și o căliți într-o lingură de ulei de măsline, cu puțină sare, la foc foarte mic, până se înmoaie.
Apoi mai aveți nevoie de niște muștar de Dijon, pe care îl îndulciți cu puțină miere (3 lingurițe de muștar – una de miere). Și, în final, mai aveți nevoie de o demibaghetă cu semințe sau rustică.
Tăiați bagheta longitudinal și o ungeți cu muștar. Puneți crenvurștul fiert (sau cârnatul la grătar), apoi un strat de ceapă călită. Mai puneți muștar și presărați chili roșu și iute uscat. Ingredientul-surpriză e puțin zahăr brun de muscovado presărat deasupra (mie mi-a plăcut mult, dar trebuie să recunosc că e un gust ușor extravagant, așa că puteți renunța la zahăr).
Atât de ușor apare un delicios și uriaș dogzilla.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.