Hamburger gourmet
Farfuridi / De Farfuridi, 25.01.2013

Unul dintre trendurile culinare ale lui 2013, spun specialiștii, sunt mâncarurile vegetariene. Voi mă știți, poate pe la deserturi veți găsi ceva fără carne :). Glumesc... și nu prea. Nu cred că pot trăi fără carne. Bine, asta am spus și despre țigări și am trei ani și-un pic de când n-am tras nici măcar un fum. Dar, revenind la mâncare, sunt o carnivoră înrăită. Uneori, însă, legumele-mi sunt cele mai bune prietene. Pentru o zi :).

Așa că dacă eu spun hamburgeri, nu vă gândiți la carne tocată. Nici măcar mie nu-mi place noțiunea în momentul ăsta. Dar ce-ați zice de niște hamburgeri vegetali?

Știu, hamburger e impropriu spus, însă cu siguranță e un sandviș vegetal gourmet. Eu aș zice să pornim de la zero, adică de la chifle. Nu, nu cumpărați, faceți chiflele, e atât de ușor. Și mult mai sănătos. Găsiți ideea aici.

Odată ce-ați preparat chiflele (care pot fi folosite și a doua zi), masa e gata în jumătate de oră. Aveți nevoie de o vânătă pe care o tăiați în felii groase de un centimetru. Le presărați cu sare grunjoasă și ulei de măsline și le puneți într-o tavă, la cuptor, timp de 20-25 de minute, la foc mare (220 de grade), timp în care întoarceți feliile de vânătă o dată.

În acest timp, preparați un sos din iaurt, tahini (pasta de susan), câțiva căței de usturoi pisați, suc de lămâie, sare, piper, ardei iute (opțional).

Între cele două felii de chifle, asamblați următoarele: un strat de sos de iaurt cu tahini, o felie de vânătă, o felie de brânză feta pudrată cu oregano uscat, roșii cherry feliate pe jumătate, salată verde.

Nici eu n-aș fi crezut că un fel vegetarian (mă rog, cu brânza aia inclusă) poate fi atât de bun. Ah, și o mică „scăpare“: cea mai bună garnitură din lume – cartofi la cuptor în untură de rață sau gâscă.

Recunosc, feta sau untura de gâscă nu-s tocmai vegetariene. But, hei, I’m trying .

Şi nu uitaţi: mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro