Agitația zilelor de dinainte de o sărbătoare îmi place cel mai mult. Evident, mă refer la cea din propria bucătărie, pentru că încerc pe cât pot s-o evit pe cea din hipermarketuri.
Iar în cazul meu, agitația se prelungește chiar până în ultima clipă, căci, zic eu, unele preparate nu se pot face cu mult timp înainte. Așa e și cu friptura de miel, mie mi se pare că-și pierde din savoare, drept urmare eu o prepar chiar pentru prânzul pascal. O prepar e mult spus, o pun în cuptor doar, pentru că o pregătesc, de fapt, înainte.
Anul acesta, însă, am o altă variantă: friptura de miel va fi sub formă de frigărui.
Aveti nevoie de carne macră de miel, cea de pe pulpă este ideală. O curățați de piele și de grăsime și o tăiați cubulețe (1- 1,5 cm). Apoi o marinați, iar eu vă pot da două sugestii de marinadă
O marinadă poate fi făcută dintr-un pahar de iaurt (150 de grame), coajă rasă de lămâie, sucul unei jumătăți de lămâie, 2-3 linguri de ulei de măsline, o lingură de muștar, sare, piper.
O altă variantă are o tentă mediteraneană: 3-4 linguri de ulei de măsline, 3-4 linguri de oțet, usturoi verde tocat, rozmarin proaspăt, oregano, ardei iute, sare, piper.
Puteți lăsa carnea la marinat peste noapte. A doua zi nu trebuie decât să puneți bucățelele de miel pe bețele de frigărui și să le puneți pe grătar sau într-o tavă la cuptor (unde vor sta aproximativ o oră). Acompaniamentul ideal la friptura de miel a fost pentru mine întotdeauna o salată verde. Dar și un sos de iaurt cu mentă sau un sos de iaurt cu ierburi proaspete aduce o notă de prospețime și se potrivește foarte bine cu această friptură.
Vă doresc un Paște bogat mai ales sufletește și nu uitați: mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!