După o lună în care mă pocnea depresia în fiecare zi când mă trezeam cu sunetul ploii care cădea pe copertină, azi dimineață (bine, și ieri) m-am trezit în liniște. Liniștea aceea pe care numai soarele ăsta strălucitor ca cel venerat de azteci poate să ți-o aducă. Da, azi e soare, e vineri și e oficial primăvară. Ce poate fi mai frumos?
Vă spun eu. Să fie soare, vineri, oficial primăvară și să vă delectați cu o mâncare la fel de light ca ziua de azi: legume sotate. Din nou, nu voi pretinde că am inventat roata, doar vă dau sugestia mea pentru această primă zi de primăvară. Pentru că mai e un pic până când piețele vor fi invadate de verdețurile cele minunate (ștevie, lobodă, leurdă, urzici, spanac) eu m-am folosit de alte legume, la fel de minunate.
Mai întâi morcov baby și rădăcină de țelină tăiată julienne, pe care le-am călit 3-4 minute în ulei de măsline, la foc mediu. Le-am pus pe ele primele pentru că sunt rădăcinoase și sunt un pic mai tari. Am adăgat apoi praz (tăiat rondele, dar și fâșii), ardei kapia roșu și dovlecel și le-am sotat și pe ele încă vreo 3-4 minute, cât să se pătrundă, dar să rămână totuși crocante și să nu-și piardă toate vitaminele în procesul termic. La final am adaugat porumb dulce, usturoi feliat, sare și piper, un strop de lime, și am mai lăsat totul pe foc încă două minute. Iar la finalul finalului, după ce am închis focul, am pus frunze de andivă tăiate, pentru un gust ușor amărui și o textură crocantă.
Amestecul acesta de legume e o masă în sine (simplu sau cu o felie de brânză care se topește deasupra) sau poate fi o garnitură pentru o friptură.
Şi nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!