Cum m-am îndrăgostit la locul de muncă
Farfuridi / De Farfuridi, 01.02.2013

Până acum vreo câțiva ani nu am mâncat niciodată cașcaval pane. Nu am avut unde, pentru că la noi în familie chiar nu s-a mâncat și nu s-a gătit așa ceva (nu știu de ce) și nici la restaurante n-am fost tentată să-l încerc. Până când, obligată fiind, m-am îndrăgostit de el.

Spun obligată pentru că efectiv trebuia să mănânc cașcaval pane sau să mă urc pe pereți de foame. Asta acum vreo câțiva ani, pe când lucram în redacția unui ziar mare. Alt ziar decât cel la care lucrez acum :). De obicei, evit cât pot cantinele și cateringul de corporație. Însă nu știu cum s-a făcut în ziua aceea că nu am avut mâncare la mine și, după o zi pe plantație, m-am trezit hămesită cam pe la 7 seara, adică ora închiderii. Ora închiderii cantinei de la etaj, că eu mai aveam de stat în redacție. Așa că după un jogging pe scări m-am trezit în fața unei farfurii stinghere din vitrină: cașcaval pane cu cartofi prăjiți. Nu știu dacă mi-a fost mie atât de foame sau dacă acel cașcaval a fost chiar bun, însă de-atunci iubesc felul ăsta de mâncare, cum vă spuneam.

Așa că într-o seară, hămesită din nou după o zi în redacție, dar acasă de data asta, am apelat la vechiul meu prieten. Și vă jur că nu mi-a luat decât cinci minute să pregătesc o cină superbă. Am avut și cașcaval, și cheddar, din care am tăiat felii dreptunghiulare, de un centimetru grosime. Dar puteți folosi mozzarella sau chiar Gruyere.

Le-am dat prin ou (condimentat cu sare și piper), făină și pesmet, apoi am presat pesmetul pe ambele părți, ca să apară o crustă frumoasă la prăjit. Cașcavalul se prăjește în baie de ulei foarte bine încins, cam două minute, până când crusta se rumenește. Îl scoateți apoi pe șervețele absorbante și-l mâncați neapărat cald. Dar nu, nu cu cartofi prăjiți, ci cu o salată mixtă, din frunze crocante - ruccola, indivia riccia (amăruie), andive albe și roșii (de asemenea puțin amărui), iceberg – cu ulei de măsline și oțet balsamic.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro