Peștele nu a fost niciodată în top 3 al mâncărurilor mele preferate și cred că nici în top 5. Probabil că ar prinde top 10. Asta înseamnă că face parte din dieta mea, însă nu foarte des. Însă un burger din pește foarte proaspăt, asezonat cu diverse condimente, e binevenit oricând.
Pentru doi burgeri, aveți nevoie de un file de pește de 300-350 de grame: somon, crap, halibut, chiar și pește roșu, cum e tonul. Curățați fileul de piele, apoi îl tocați mărunt cu un cuțit. V-aș sfătui să evitați să-l dați prin mașina de tocat, ar ieși o pastă mult prea neatractivă, iar burgerul n-ar mai avea textură.
Condimentați carnea cu 2 lingurițe de muștar de Dijon, ierburi aromatice uscate sau verdețuri proaspete (după preferințe, eu am folosit un amestec de ierburi uscate de Provence: oregano, rozmarin, pătrunjel), sare, piper negru, o linguriță de sos de soia (opțional), un ou, care va lega compoziția. Lăsați amestecul în frigider cam două ore, apoi formați doi burgeri, pe care îi ungeți cu puțin ulei de măsline și îi rumeniți pe grătar sau într-o tigaie nonaderentă.
Nu vă rămâne apoi decât să asamblați burgerii și, din nou, puteți folosi ce vă place. Eu am avut chifle făcute în casă (cu semințe), o felie de roșie, rondele de ceapă roșie, frunze de pătrunjel, salată verde, maioneză.
Un asemenea burger e extrem de sățios, e o alternativă la burgerii din vită sau pui și e o metodă de a pregăti și altfel peștele, mai ales dacă nu sunteți fani, așa cum nu sunt nici eu.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.