Un sfat chinezesc de început de an: orez cu ou
Farfuridi / De Farfuridi, 07.01.2014

Cum vă spuneam și data trecută, e timpul să începem o nouă viață. Una din care porcii (oricare ar fi ei) dispar pentru cel puțin 11 luni :). Iar primul pas din noua viață ar putea fi de inspirație chinească, nu degeaba sunt considerați înțelepții lumii. Iar pentru cei care au vizitat/comandat la un restaurant chinezesc orezul cu ou este, cu siguranță, un prieten bun și vechi.

V-am mai spus că bucătăria chinezească se bazează pe tehnica stir-fry, adică prepararea rapidă a mâncărurilor la temperaturi foarte înalte. Așa puteți face orez cu ou acasă, în doar câteva minute. Cu o condiție: ca orezul să fie fiert dinainte și să fie rece.

Cel mai bine este să stea peste noapte. Puteți folosi orez jasmine, orez lung sau basmati (preferatul meul).

Pentru două porții aveți nevoie de o cană de orez, pe care îl fierbeți cu două căni de apă, puțină sare și câteva picături de ulei de măsline. Apoi îl lăsați să se răcească măcar câteva ore.

Într-o tigaie nonaderentă puneți ulei vegetal și câteva fire de ceapă verde tocată. Le sotați un minut, apoi adăugați orezul și îl sotați două-trei minute, amestecând în el tot timpul. Apoi împingeți orezul înspre marginea tigăii, lăsând un loc gol în centru, unde veți pune două ouă. Le spargeți și le omogenizați cu spatula, apoi le încorporați în orez pe măsură ce se gătesc. Asta însemnând încă două minute. La final, condimentați cu sare (sau sos de soia), piper și frunze de ceapă verde, tocate.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro