Savoarea pădurii: Înghețată de zmeură
Farfuridi / De Farfuridi, 25.07.2014

Sunt sute sau poate chiar mii de feluri de înghețată pe lumea asta, în combinații la care nu te-ai fi gândit vreodată într-un desert. Am testat una dintre cele mai bune înghețate din lume – de fapt, cea mai bune, dacă e să ne luăm după titlurile de campion mondial – în recenta mea minivacanță în Toscana.

Dar cum nu poți să iei rata până în Toscana în fiecare weekend, te mulțumești și cu ceea ce găsești pe plaiurile natale. Sau cu ceea ce faci.

De vreo doi ani îmi place foarte tare înghețata, care nu era unul dintre deserturile mele preferate. Așa că de multe ori îmi fac acasă, iar aromele sunt cele clasice: ciocolată, vanilie, fructe. Da și în materie de înghețată rămân fidelă principiului meu, că simplitatea înseamnă genialitate în gastronomie.

Iar acum, că fructele de pe tarabe mai că te trag de mânecă, trebuie să abuzați, vă zic. Abia de curând a apărut zmeura de pădure, mult mai aromată decât cea de cultură (vândută și ea, evident, ca zmeură de pădure). Iar zmeura, alături de frăguțe (încă le găsiți în Piața Obor), e chintesența pădurii și-a fructelor ei.

Așa că luați cam 300 de grame de zmeură pe care o faceți un piure fin în blender. Dacă vreți să fiți siguri că nu scapă niciun sâmburel, treceți piureul printr-o sită. Adăugați 200 de grame de zahăr, semințe de vanilie și 400 de ml de smântână lichidă dulce, grasă (30-35% grăsime). Sau puteți înlocui smântâna cu o combinație de iaurt grecesc și frișcă.

Omogenizați amestecul și mai puneți și câteva fructe întregi. Apoi totul merge la congelator, timp de câteva ore, sau în mașina de făcut înghețată, dacă aveți așa ceva.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro