Prăjitura mea cu vișine
Farfuridi / De Farfuridi, 25.06.2013

Nu știu de ce revin aproape obsesiv în ultima vreme la mâncăruri care mi-au marcat copilăria. Probabil subconștientul meu îmi dă niște semnale. Poate pentru că totul era atât de necomplicat atunci. Poate pentru că uneori lucrurile de oameni mari mă depășesc...

Și-aș vrea să am lângă mine o bunică bună și-o armată de verișori și vecini cu care să mă joc pe stradă. Sau să ne urcăm în vișinul din fața casei (mai puțin bunica :) ) și să culegem frucțele care să-și potolească acreala în cel mai dulce pandișpan. Acel pandișpan cu vișine...

Ca și copilăria, pandișpanul este una dintre cele mai necomplicate prăjituri. V-am povestit despre el aici. Odată spuma asta dulce și aromată pusă în tavă, mai trebuie doar colorată cu fructele care se găsesc acum din belșug. Pentru prea scurt timp, dacă mă întrebați pe mine.Dar nu-i bai, vișinele se pot păstra foarte bine și în congelator.

Așa că după ce le scoateți sâmburii după metoda bunicilor – cu o agrafă de păr – sau cu diverse ustensile moderne dar lipsite de suflet :) le puneți în tavă să dea culoare pandișpanului. Puteți folosi vișine sau alte frcute: căpșune, piersici, caise. Sau puteți face un mix.

Puneți apoi tava în cuptorul bine încins, mai întâi la foc mare (200 de grade), timp de zece minute, apoi la foc mic (160 de grade) timp de 25-30 de minute. Să vă spun ce arome vă vor invada bucătăria? Și cum se vor strecura apoi în toată casa? Căci așa mirosea casa noastra aseară.

Am mai așteptat doar un pic să se răcească, pentru că nu voiam să ne facem rău singuri, ci să simțim gustul, nu să suflăm în degete. Și-a meritat. Pentru cinci minute am fost doar niște copii cu o bucată de prăjitură în mână.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

  • Mimi, sâmbătă, 29.06.2013 10:41

    Frumi

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro