Prăjitură cu inimă. De ciocolată
Farfuridi / De Farfuridi, 25.09.2012

Există prăjituri reci. Există prăjituri calde. Există prăjituri cu suflet. Și există unele prăjituri care au o inimă. La propriu. Așa cum e moelleux au chocolat, unul dintre dulciurile supreme. O prăjitură cu un blat pufos, care ascunde o inimă caldă și fondată de ciocolată.

Știu, sună pompos, iar pronunția poate fi un chin. Dar treceți peste asta și găsiți-i propria traducere, spuneți-i cum vreți. „Nu-mă-mai-satur-de-tine“ ar fi un nume perfect :).

Pronunția numelui e singurul lucru greu din toată treaba asta. Rețeta în sine e.. piece of cake. Topiți la bain marie sau la microunde 150 de grame de ciocolată (cu lapte sau amăruie) și 50 de grame de unt. Le lăsați să se răcească, dar nu să se întărească.

Amestecați cu mixerul 4 gălbenușuri cu 100 de grame de zahăr, până obțineți o cremă o cremă fină și aerată. Încorporați ciocolata și untul, apoi adăugați 75 de grame de făină albă (eu combin 50 de grame de făină albă cu 25 de grame de făină de orez, care e mai fină).

Încorporați apoi ușor, cu o spatulă, amestecând de jos în sus,  albușurile bătute spumă. Puneți compoziția într-o formă mare sau în forme mici, individuale. Cuptorul trebuie să fie bine încălzit, dar în momentul în care puneți prăjitura trebuie să aveți o temperatură medie (în jur de 170-180 de grade). Timpul de coacere este ușor diferit: dacă folosiși forme individuale, le lăsați 8-10 minute, dacă aveți o singură tavă, prăjitura va sta în cuptor 10-12 minute.

Când e gata, o desprindeți ușor cu un cuțit și o mâncați caldă, cu frișcă sau cu înghețată de vanile. Sau așa cum e, simplă, dacă vreți să vă bucurați de toată ciocolata.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro