Plăcinta mea cu mere
Farfuridi / De Farfuridi, 09.11.2012

Pentru mulți dintre noi, unele evenimente sau sărbători sunt sinonime anumite feluri de mâncare. Știți vorba aia, parastas fără colivă nu se poate. Nu, nu avem evenimente nefericite era doar felul meu un pic macabru de-a mă face înțeleasă :). Pentru cineva (știe el cine), nu există toamnă fără plăcintă cu mere, deși pentru cei mai mulți dovleacul e vedeta sezonului.

Însă merele sunt și ele la apogeu înacest anotimp, aromate, colorate, încă proaspete și pline de parfum. În ultimii ani, am renunțat să "mutilez" merele. Nu le mai curăț de coajă (care conține toate vitaminele) și nu le mai dau pe răzătoare, pentrucă astfel se transformă într-un soi de pastă, în plăcintă. Iar dacă tot fac plăcintă cu mere, vreau să simt merele. Așa că le tai cuburi și le călesc apoi în unt, cu puțin zahăr și scorțișoară măcinată. Doar câteva minute (maximum 10), până devin aurii și mai elimină din zeamă, căci altfel tot sucul merelor s-ar impregna în foaia de plăcintă, care ar rămâne crudă.

După ce le călesc, le las să se răcească, apoi umplu foile, pe care le fac mai înainte, după rețeta asta. Puneți plăcintele într-o tavă cu hârtie de copt, apoi le puneți în cuptorul încins.

Pentru că merele sunt pe jumătate făcute, nu trebuie să lăsați plăcintele foarte mult în cuptor, doar vreo 30 de minute, la foc mediu (170 – 180 de grade). Când sunt gata le pudrați cu zahăr și le mâncați calde, cu sos de vanilie sau înghețată de vanilie. Sau simple, ca să simțiți cu-adevărat toamna.

Și nu uitaţi: mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro