Plăcintă cu cremă de vanilie, banane și frișcă
Farfuridi / De Farfuridi, 04.03.2014

Țineți minte trei cuvinte: banana cream pie. Mie mi s-au învârtit în cap până am cedat tentației și-am făcut-o: o prăjitură cu crustă crocantă, valuri de cremă fină de vanilie, banane aromate și frișcă. Iar dacă vă sună bine, să fiți convinși așa și este: bună.

Această tartă are trei elemente esențiale (patru, dacă punem la socoteală bananele, dar pe  acelea nu trebuie să le preparați voi înșivă :)).

Primul element este baza, crusta prăjiturii. Aluatul este unul pe care eu îl folosesc des, atât în preparate dulci, cât și sărate, foarte ușor de făcut, pe care vi l-am recomandat de nenumărate ori. Aluat franțuzesc pate brisee. Îl puteți prepara după această rețetă sau îl puteți cumpăra de la raioanele cu paste și foietaje proaspete (nu congelate) ale supermarketurilor.

Odată ce ați întins foaia, o puneți într-o formă rotundă, de tartă, o înțepați din loc în loc, iar peste ea puneți o foaie de hârție de copt și 200-300 de grame de fasole uscată, într-un strat uniform. Fasolea are rolul de a nu lăsa foaia să se umfle în timpul coacerii. Puneți tava în cuptor, la foc mediu (180 de grade) și o lăsați să se coacă timp de 20-25 de minute. Când e gata, îndepărtați hârtia de copt și fasolea (pe care o puteți păstra într-un vas etanș - o mai folosiți la 2-3 astfel de coaceri) și lăsați crusta să se răcească.

Între timp, preparați crema de vanilie, crema clasică patissiere, al doilea element al prăjiturii. Când crusta și crema s-au răcit, începeți să asamblați tarta. Peste crustă turnați crema de vanilie, puneți apoi un strat de felii de banane bine coapte, ornați cu un strat generos de frișcă, e al treilea ingredient esențial al acestui desert. Iar dacă mai simțiți nevoia unui ultim detaliu, puteți adăuga un topping de ciocolată sau caramel.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro