Cornulețe cu nucă
Farfuridi / De Farfuridi, 02.01.2015

cornulete nuca2Ei bine, dragii mei, vine o vreme în viață când după festinuri urmează chinuri :) . Glumesc. Au fost zile de răsfăț, iar acum au sosit unele în care salatele, iaurtul și ceaiurile sunt cei mai buni prieteni ai omului. Ai mei, cel puțin.

Așa că, dintr-o bucătărie cu miros de zahăr vanilat și multă căldură, privesc pomii grei de zăpădă prin geamurile aburite și vă mai scriu o rețetă a bunicii mele: cornulețe cu nucă.

Fragede, aromate, cu gust de copilărie în care iernile mele erau chiar și mai pline de zăpadă, cornulețele acestea sunt un mic dejun perfect. Sau modul în care să-ți închei ziua, împreună cu o cană fierbinte de ceai. Iar faptul că se fac extrem de ușor e un argument în plus.

Aveți nevoie de 200 de grame de unt (80% grăsime), 2 ouă și 5 linguri de zahăr. Untul trebuie să fie destul de moale (scos din frigider cu două ore înainte). Mixați ingredientele cu mixerul până ce obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați 375 de grame de făină albă și 150 de grame de nuci măcinate (sau 100 de grame de nuci obișnuite și 50 de grame de nuci pecan) și obțineți astfel un aluat compact, ușor de modelat, din care formați cornulețe în forma literei U.

Eu am modelat și astfel de cornulețe – doar de asta se cheamă cornulețe :) - dar am făcut și un fel de fursecuri pe care le-am tăiat cu diverse forme.

Așezați cornulețele în tăvi cu hârtie de copt și le puneți în cuptorul încălzit în prealabil. Le lăsați 25-30 de minute la foc mediu (180 de grade). Îmediat ce le scoateți din cuptor, cât sunt încă fierbinți, le acoperiți cu zahăr pudră (zahărul aderă mult mai bine când cornulețele sunt fierbinți).

Sunt bune și calde, dar devin mai fragede a doua zi. Exact ca-n copilăria mea, cu geruri și nămeți.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro