Bucătăria indiană e cunoscută în Europa prin prisma câtorva preparate de tip curry (mâncăruri cu sos), deși e de o complexitate fenomenală. Oricum, în general e cunoscută pentru preparate sărate și aproape deloc pentru dulciuri.
E drept, nu au cele mai rafinate deserturi, mai ales pentru că mizează pe simplitate. Dar sunt câteva care m-au cucerit, printre care înghețata de mango, dar și barfi, un dulce pe bază de nucă de cocos.
Aveți nevoie de 100-125 de ml de lapte condensat îndulcit, dens, la cutie (eu am folosit Nestle). Îl puneți la încălzit la foc foarte mic, într-un vas nonaderent (amestecați încontinuu, pentru că se lipește extrem de repede de vas). Adăugați 25 de grame de unt, iar când amestecul e pe punctul de a face bule, puneți 150 de grame de nucă de cocos deshidratată și un praf de cardamom verde (pentru că la ei condimentele sunt omniprezente) și omogenizați totul.
Asta e tot. Cum vă spuneam, deserturile bucătăriei indiene sunt simple. De obicei, amestecul e pus într-o tavă și nivelat, iar deasupra se presară fistic prăjit și tocat grosier. După ce se răcește la frigider timp de 2-3 ore, e porționat în bucăți mici, pentru că e un desert dens și foarte dulce (chiar dacă nu puneți zahăr, laptele condensat îndulcit e foarte dulce).
Eu am preferat să-i creez un nou design, așa că am format biluțe din amestecul de cocos, cu mâinile ușor umezite în apă rece. În mijlocul fiecărei bile am pus o migdală prăjită ușor, în cuptor, apoi am pudrat bomboanele cu nucă de cocos.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.