Alba-neagra: negresă cu cireșe albe
Farfuridi / De Farfuridi, 11.07.2014

În copilăria mea, cireșele albe și cireșele negre nu erau o raritate. Se găseau în piețe, în sezon, iar bunica făcea în fiecare an dulcețuri din ele. Mai mulți ani, însă, au dispărut. Așa că m-am bucurat foarte tare să le regăsesc din nou pe tarabe.

Și, pe lângă minunata dulceață de cireșe albe, am folosit fructele și într-o negresă delicioasă, cu multă ciocolată. Dar puteți înlocui cireșele albe cu cireșe normale sau vișine.

Topiți 100 de grame de unt și 200 de grame de ciocolată neagră (sau ciocolată cu lapte dacă vă place mai mult, dar eu o prefer pe cea cu 85% cacao) la bain marie. După ce s-a răcit puțin, adăugați 150 de grame de zahăr, 3 gălbenușuri, 100 de grame de făină, un plic de praf de copt, un praf de sare și semințele de la o jumătate de păstaie de vanilie (sau zahăr vanilat). Încorporați apoi, ușor, albușurile bătute spumă. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți și cireșele curățate de sâmburi (direct în tavă, din loc în loc, aproximativ 200 de grame de cireșe) și puneți tava în cuptorul încins, unde o lăsați 35-40 de minute la foc mediu (180 de grade).

Când e gata, o scoateți din tavă cu tot cu hârtia de copt și o puneți pe un grătar unde o lăsați să se răcească măcar câteva minute înainte de a îndepărta hârtia de copt. Apoi, când negresa s-a răcit complet, o prționați.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro