„Frozen“ cake: cel mai rapid desert de vară
Farfuridi / De Farfuridi, 27.06.2014

În anii ’50, când americanii intraseră în febra frigiderelor, dacă mi-e permisă metafora, peste 80% din populația acestei țări avea frigider. Era un must-have. Și tot atunci începea la ei trendul (nociv) al semipreparatelor. Așa s-a născut ceea ce ei numeau frozen cake, adică un tort înghețat.

Tort e mult spus, căci multe gospodine nu făceau decât să asambleze pișcoturile/biscuiții și frișca pe care le cumpărau deja preparate. Apoi, prăjitura ajungea la congelator și devenea un fel de desert semicongelat.

Nici eu nu m-am chinuit foarte tare cu tortul meu. Am preparat doar frișca (din smântână specială, 35% grăsime – pentru că nu cumpăr niciodată pseudofrișca aia artificială). Am cumpărat în schimb biscuiții, de vreo trei feluri: unii produși în Republica Moldova, niște biscuiți cu nucă, mai „din topor“ ca formă, dar extraordinar de gustoși, apoi niște cookies cu bucățele de ciocolată și niște limbi de pisică. Evident, puteți opta pentru orice fel de biscuiți/cookies/pișcoturi (doar să nu fie cu cremă sau glazurați).

După care nu mi-a rămas decât să le asamblez: un strat de biscuiți, unul de frișcă și tot așa până la final. Am încheiat cu un strat de frișcă și am ornat cu ciocolată neagră și portocală confiată.

Nu am congelat tortul, dar e nevoie să stea cam jumătate de zi în frigider, pentru ca biscuiții să absoarbă frișca și să se înmoaie, astfel încât să puteți tăia prăjitura. Dar vă pot garanta că e un desert perfect pentru vară.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro