Tarator răcoritor
Farfuridi / De Farfuridi, 23.07.2013

La prognozele apocaliptice despre încălzirea globală din ultimii ani nu mă așteptam să mai avem o vară atât de blândă ca aceasta. Aproape aș putea spune că eu n-am perceput nici măcar o zi de caniculă. Dar, în amintirea verilor trecute și ca măsură de precauție pentru cele câteva zile caniculare care vor să vie, la un moment dat, în această vară, o să vă povestesc astăzi despre metoda bulgărească de răcorit.

Tarator. E o supă rece din iaurt și castraveți, varianta bulgărească a tzatziki-ului, doar că și mai răcoritoare, poate și mai gustoasă, îndrăznesc să zic. Dacă vă spun că una dintre cele mai savuroase supe, adică taratorul, se prepară în cinci minute, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Ci doar să încercați.

Aveți nevoie de câteva migdale sau alune de pământ (10 -15 bucăți) și două felii de pâine albă, veche, uscată. Le puneți împreună în blender și le mixați până obțineți un pesmet fin. Adăugați apoi 4-5 căței de usturoi și 4-5 castraveți cornichon curățați de coajă, o cutie mare de iaurt gras (400 de grame), sare, piper, 2-3 linguri de ulei de măsline și 100 de ml de apă foarte rece sau câteva cuburi de gheață. Mixați totul bine, până se transformă într-o supă groasă. La final adăugați mărar tocat (poate și mentă, dacă vă place).

Abia după ce gustați din minunăția asta cremoasă vă veți convinge că una dintre cele mai savuroase supe din lume îți „răpește“ doar cinci minute din viață. O nimica toată, chiar și într-o zi cu arșiță, dar cu satisfacții foarte mari.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

  • Farfuridi, joi, 25.07.2013 20:46

    Cu drag, ma bucur ca ti-a placut.

  • Andreea, miercuri, 24.07.2013 20:02

    am facut si eu azi, f racoritor. am pus marar, data viitoare voi incerca cu menta, multumesc de reteta.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro