În curând vine monopolul roșiilor cu brânză, al salatelor zemoase și-al pepenilor dulci și reci. Dar până atunci vremea se încăpățânează să aibă capricii și să mă provoace. Și ce pot să fac decât să îmbin iarna și vara într-o farfurie de supă fierbinte de vită, cu morcovi tineri și găluște cu pătrunjel?
O supă e o supă. Nicio scofală. Eu am avut un antricot mare de vită, pe care l-am pus la fiert cu legume: ceapă, morcov, țelină, ardei gras. Am curățat supa de spuma formată la suprafață și am lăsat totul să fiarbă până ce carnea s-a desprins de pe os. Am strecurat supa, am condimentat-o cu sare și am tăiat cubulețe carnea macră, fără grăsime sau piele.
În tot acest timp am făcut aluatul de găluște, dar nu găluștele clasice, de griș, ci pe acelea din făină, de inspirație austro-ungară. Am bătut un ou cu sare, am adăugat 2 linguri mari de făină și mult pătrunjel tocat. Trebuie să obțineți un aluat de o consistență destul de subțire. Faceți mici găluște cu o linguriță, pe care le fierbeți în apă clocotită cu sare (aproximativ10 minute, dar e bine să încercați una).
Separat, fierbeți în apă clocotită și câțiva morcovi tineri, subțiri (4-5 minute, trebuie să rămână al dente. Bine, îi puteți fierbe de tot dacă așa vă plac). Transferați apoi găluștele și morcovii în supă și veți avea o mancare caldă, îmbietoare, cu arome proaspete, într-o zi ploioasă de vară.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.