Se întâmplă uneori să-mi rămână diverse resturi de mâncare în frigider. Și nu numai mie, sunt convinsă. Statisticile spun că se aruncă foarte multe alimente zilnic, asta pentru că unii oameni sunt nesăbuiți, în timp ce alții ar da da orice pentru 2-3 îmbucături de orice.
În câteva rânduri, v-am mai spus ce-am făcut eu din resturile de mâncare. Pentru că urăsc să arunc mâncarea. Iar cum zilele trecute am găsit în frigider câteva roșii răscoapte și niște ardei kapia ușor scofâlciți, am avut imediat ac de cojocul lor.
Roșiile le-am tăiat în sferturi sau jumătăți și le-am pus în tava de cuptor, pe hârtie de copt. Ardeii i-am lăsat întregi. Am stropit legumele cu ulei de măsline, le-am presărat puțină sare grunjoasă și le-am pus la cuptor, la 200 de grade, timp de 20-30 de minute, până s-au copt (ardeii i-am întors o dată).
Am curățat ardeii de coajă și de semințe și am pus pulpa într-o cratiță. Am adăugat și roșiile, dar și tot sucul lăsat de legume, împreună cu uleiul de măsline, din tava de copt.
Am pus un litru de apă și am lăsat legumele să fiarbă încă un sfert de oră. La final, am condimentat cu sare, piper, o linguriță de zahăr și am pasat totul în blender, până am obținut o minunăție de supă cremă de roșii și ardei copți. Dacă vreți s-o îmbogățiți, puteți pune și 2-3 linguri de smântână, dar eu zic că n-are rost să stricați gustul legumelor.
O puteți mânca simplă, cu crutoane sau cu tăieței de orez și cu puțin ulei de măsline adăugat în farfurie.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.