Supă cremă de dovleac copt, cu brânză
Farfuridi / De Farfuridi, 03.01.2014

Chiar dacă Sărbătorile au trecut și ne îndreptăm cu viteză „patriotică“ spre un nou an de muncă – asta pentru cei care n-au început deja – eu zic să profităm de weekendul ce ni se-așterne în față. Domoliți, liniștiți, cu familia, după atâta petrecut.

Iar cum petrecerile astea au fost (mai mici sau mai mari) pretexte pentru mese copioase, să ne liniștim și pe planul acesta. Cum? Cu ceaiuri, supe și plimbări.

La mine, obsesia toamnei trecute a fost dovleacul. Am mâncat mai mult ca niciodată, atât în preparate sărate, cât și în preparate dulci. Mai aveam un dovleac mare, de care am decis să profit zilele acestea. Dar încă îi găsiți în piețe și în hipermarketuri. Am tăiat felii din dovleac (cam un kilogram), le-am condimentat cu sare și piper, dar și cu puțin ulei de măsline și le-am pus la copt. În tavă am pus și-o căpățână întreagă de usturoi, cu tot cu coajă.

Când dovleacul a fost copt, l-am curățat de coajă, la fel am făcut și cu usturoiul copt, le-am pus într-o oală și am adăugat un litru de lichid (800 de ml de apă, 200 de ml de smântână dulce). Am lăsat vasul să clocotească 5 minute, am sezonat cu sare, piper alb măcinat și puțin coriandru măcinat.

Apoi am pus totul în blender, iar rezultatul a fost cea mai cremoasă și fină supă. Ușoară, dar sățioasă. Am mâncat-o cu crutoane și „așchii“ de brânză mimolette (o brânză franțuzească, cu o aromă intensă, o brânză creată  pentru Ludovic al XIV-lea), una dintre preferatele mele.

Așa ne-am început noi anul? Voi?

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro