Gazpacho de roșii galbene cu migdale și oțet balsamic
Farfuridi / De Farfuridi, 08.08.2014

Despre gazpacho – o supă rece și cremoasă de roșii - v-am mai povestit; e una dintre minunile rapide ale lumii rapide în care trăim. Căci așa și gătim, precum trăim, pe repede înainte. Minunea asta fast forward e însă milenară, cu rădăcini arabe și romane.

Cu niște roșii minunate, însă fără aditivi, hormoni și alte substanțe nocive, puteți obține un gazpacho delicios. Evident, am improvizat un pic și de data asta, la salata de roșii în blender, cum a numit-o, inspirat, jumătatea mea mai bună.

Pentru o bază consistentă, gazpacho are nevoie de pâine uscată, de pesmet, asta fiind influența arabă a mâncării. Ei bine, în loc de pesmet eu am folosit migdale crude (50 de grame), înmuiate în lapte timp de 12 ore. Apoi le-am pus în blender, alături de 3 roșii mari, cărnoase, neapărat galbene.

Am pus și restul plăcerilor dintr-o salată de vară: un ardei gras și galben, doi castraveți crocanți și cărnoși, o ceapă mică, 2-3 feliuțe de ardei iute, sare de mare grunjoasă, 3 linguri de ulei de măsline, 2 căței de usturoi și piper negru.

Am mixat totul până la cremozitatea perfectă, iar la final am pus un strop de oțet balsamic de Modena, din călătoriile trecute. La toate acestea puteți adăuga câteva frunze de busuioc proaspăt, dacă vă place (opțional).

E caniculă sau nu? Chiar și cu-o boare de briză, supa asta rece e perfectă. Mai ales cu niște cremă de oțet balsamic deasupra, ca ornament și gust final.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro