Borș rusesc de sfeclă cu iaurt
Farfuridi / De Farfuridi, 01.08.2014

Dacă sunt câteva lucruri la care se pricep rușii, atunci acelea sunt icrele negre, vodca și borșul. Bine... și arma atomică :D. Dar să rămânem la ale noastre. Sau ale lor... mai exact borșul lor de sfeclă care nu are egal pe lumea asta. Și pentru că se anunță caniculă în weekend, un borș rece de sfeclă, cu smântână și mărar e antidotul. El și berea rece :).

Holodnik se numește varianta aceasta de vară a borșului rusesc, se face extrem de repede și e perfectă și răcoritoare.

Aveți nevoie de 2-3 sfecle medii, coapte la abur, pe care le dați pe răzătoarea mare. Mai dați pe razătoare și 3-4 castraveți mici cornișon. Eu prefer totuși să-i toc cubulețe, pentru o textură mai crocantă. La fel toc mărunt și o ceapă mică sau 2-3 fire de ceapă verde.

Toate acestea se pun într-un castron, iar acum e momentul să adăugați un litru de iaurt sau 750 de grame de iaurt grecesc subțiat cu apă rece. Puteți pune chiar și câteva cuburi de gheață, borșul va rămâne dens, dar va fi mai fresh și mai răcoritor. Mai trebuie doar să-l condimentați cu sare și piper negru proaspăt măcinat, dar și cu 1-2 linguri de oțet de mere. Chiar înainte de servire puneți și o legătură de mărar proaspăt, tocat mărunt.

Borșul nu ar mai avea nevoie de nimc din acest moment, dar rușii îl mănâncă în mod tradițional cu felii de ou fiert deasupra.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro