Încă ridic şi eu a mirare din sprâncene că faza legumelor nu s-a încheiat după aproape două săptămâni. Cred că de astă vară n-am mai reuşit o asemenea performanţă. De fapt, ideea nu e că am introdus legumele în meniul meu – ele au fost acolo dintotdeauna – ci că am mai renunţat la carne şi am mărit cantitatea de legume. Iar lucrurile bune, extraordinare de bune, cum sunt ficăţeii de pui, aproape că nici nu intră în categoria carne. Mai ales dacă sunt înconjuraţi de salate aromate şi de fructe.
Aşa că o salată caldă cu iceberg şi ruccola, cu struguri şi avocado, cu ficăţei rumeniţi în ulei de măsline şi cu vinegretă de oţet de zmeură nu mai are nevoie de nimic. Poate doar de o felie de pâine de casă.
E simplă, uşoară, iar combinaţia de gusturi (dulce/acru/sărat) şi de texturi face din salata asta o chestie care te cucereşte imediat.
Mai întâi căliţi ficăţeii în ulei de măsline, câteva minute pe fiecare parte, până sunt făcuţi. Nu-i lăsaţi foarte mult, nu sunt buni extraprăjiţi şi tari. Îi condimentaţi doar cu sare, pentru că veţi avea destule alte condimente în salată.
Tăiaţi fâşii o salată iceberg peste care aruncaţi şi vreo două mâini de ruccola sau alte „ierburi“ legale care vă mai plac. Apoi faceţi o vinegretă dintr-un sfert de linguriţă de muştar de Dijon, puţin ulei de măsline (sau câteva picături de ulei de susan, dacă vă place), 1-2 linguriţe de sos de soia, sare de mare, oţet de zmeură (sau de vin sau balsamic).
Turnaţi vinegreta peste salată, amestecaţi şi ornaţi cu câteva boabe de strugure tăiate în jumătate şi cu câteva felii de avocado. Puneţi alături, lângă sau unde vreţi voi şi ficăţeii calzi. Cel mai bine, în stomac :).
Citiți despre salată cu brânză caldă de capră (chevre chaud) pe Farfuridi.ro !