Începutul toamnei e perioada aceea în care tot soarele adunat de fructe și legume de-a lungul verii se transformă în arome și dulceață. De aceea vinetele sunt acum atât de... negre, dar cu suflet alb, atât de cărnoase și dulci.
E vremea lor, de copt pe jar, de făcut cea mai bună zacuscă și conserve. Vinetele se înțeleg cel mai bine pe lumea asta cu uleiul, cred eu, iar gustul e copilul lor. Așa că niște vinete în crustă de parmezan, rumenite în baie de ulei sunt ceea ce vă doresc și dumneavoastră :).
Aveți nevoie de vinete medii, pe care le tăiați felii, longitudinal. Le presărați puțină sare și le lăsați la scurs, 5-10 minute. Le „tăvăliți“ apoi printr-un amestec de pesmet și parmezan ras (nu-l cumpărați niciodata gata ras, ambalat, deoarece conține și multe alte chestii în afara de parmezan, ci cumpărați o bucată întreagă, din care folosiți când aveți nevoie). Cum spuneam, „îmbrăcați“ feliile de vinete în pesmet și parmezan și le puneți într-o tigaie cu mult ulei de floarea soarelui bine încins.
După două minute pe ficare parte ar trebuie să fie rumenite, cu o crustă crocanta ce adăpoștește miezul moale și cărnos de vânătă.
Sunt bune simple, fie cu un sos picant de roșii și ardei iute, fie cu un sos răcoritor de iaurt cu usturoi.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.