Unul dintre cele mai importante lucruri în bucătărie este să înveți/intuieșticombinațiile de ingrediente. Degeaba ai o farfurie plină de ingrediente scumpe, pe care le combini în așa fel încât să le mai „recunoști“. Încă o dată rămân fidelă celui mai impoortant principiu al meu în bucătărie: simplitatea.
Astăzi o să vă povestesc despre o salată în care toate ingredientele se potrivesc unul cu celălalt, iar la final merg foarte bine împreună.
Este vorba despre somon afumat, cremă de brânză, smântână, mărar, ruccola, castravete.
Somonul afumat are câțiva „prieteni“ foarte buni, iar aceștia sunt crema de brânză și smântâna. Numai că, cele de mai sunt sunt ingrediente grele, destul de grase așa că trebuie „contracarate“: cu ruccola și mărar. Și, evident, e nevoie și de elementul crocant, adică o felie de pâine prăjită.
Pentru bază, amestecați 3-4 linguri de smântână cu puțin suc de lâmâie și mărar tocat. Peste acest dressing, puneți frunze de ruccola (ruccola și dressingul de smântână ar putea constitui o salată în sine). Între timp, stropiți o felie de baghetă cu puțin ulei de măsline și o rumeniți pe grătar. Apoi o ungeți cu cremă de brânză tartinabilă sau cu o brânză mai moale de capră.
Peste toate acestea adăugați bucățele de somon afumat, puțin mărar verde și o felie de castravete, care nu e numai decor, ci merge și el foarte bine cu toate celelalte ingrediente. Stropiți totul cu încă puțin ulei de măsline, iar acesta este un antreu perfect, din doar câteva ingrediente.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.