September morning
Farfuridi / De Farfuridi, 23.09.2011

Exact acum doi ani, într-o dimineaţă exact ca asta, îi spuneam jumătăţii mele mai bune: Te grăbeşti ca fata mare la măritat! Prima şi ultima parte erau adevărate, la capitolul fată mare lucrurile stăteau un pic altfel :). De fapt, doar la capitolul fată :).

Acum doi ani, pe 23 septembrie, ne grăbeam amândoi prin traficul din Bucureşti ca să nu întârziem la Starea Civilă, pentru că apoi am fi întârziat la job.

Martorii, confuzi şi ei, au apărut într-un final de pe nişte străduţe, căci taximetristul din motive numai de el ştiute nu i-a lăsat unde trebuia.

Well, astăzi, la doi ani după ce părinţii şi rudele au supravieţuit şocului “nunţii” noastre secrete, eu zic să fie felicitările, masa şi dansul :). Mai degrabă primele două, cu accent pe masă :D. Aşa că zilele astea sunt pusă pe gătit big time, pentru că urmează câteva runde de rude/prieteni/familii/mâncat/băut/fun.

 Drept urmare, astăzi nu va fi o singură reţetă, ci câteva sugestii de antreuri şi amuse-bouche pe care le puteţi face din timp sau pe ultima sută de metri, atunci când vi se umple casa şi vi se goleşte frigiderul.

* Rondele de castravete, peste care puneţi somon afumat şi ornaţi cu o cremă de brânză cu mărar.

* Caprese mici cu roşii cherry.

* Bruschete cu diverse: felii de baghetă stropite cu ulei de măsline şi rumenite în cuptor. Puteţi să le ornaţi cu mozzarella şi ierburi aromatice uscate (oregano, busuioc), roşii, usturoi şi busuioc verde etc.

* Blini (clătite micuţe) cu icre roşii, blini cu icre negre, blini cu cremă de brânză simplă, blini cu cremă de brânză şi somon afumat.

* Guacamole

* Bunăciunea

* Cremă de bârnză cu crutoane: urdă (ricotta), ametecată cu smântână, măsline negre tocate, ardei gras roşu, tocat mărunt, ulei de măsline, sare şi piper. Crutoanele rumenite în cutor, cu ulei de măsline şi rozmarin.

* Creveţi cu sos: într-un bol puneţi un sos făcut din maioneză de casă, smântănă fermentată şi câteva picături de sos Tabasco, iar pe marginea lui aranjaţi creveţi roz, decorticaţi (vă sfătuiesc să nu luaţi congelaţi, ci proaspeţi şi să-i decorticaţi voi acasă)

* Quiche-uri (le iubesc!!!!)

 

Pe lângă nunţi, cumetrii şi botezuri, tot ce v-am povestit mai sus poate fi folosit cu succes şi pentru o seară frumoasă petrecută cu oameni dragi, fără să vă fi adunat împreună vreun motiv anume. Sau cu motiv întemeiat, căci lumea e un loc mai bun de când am venit eu în ea, într-o dimineaţă de 23 septembrie :D

Şi nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro